Akvariet i Bergen

En tur til Akvariet hører med når en besøker Bergen. Interessen i verden for havet er økende. Bergen er en ledende by i verden innen havforskning. Det er lett å oppdage når en besøker akvariet. Akvariet vil mer enn bare å vise frem noen fisker.  Den vil fremme interesse,  innsikt og ansvar for livet i havet. Havet må forvaltes og tas vare på. 

Vi  kommer tett inn på havets fascinerende liv, både i våre arktiske farvann, men også med innblikk i andre himmelstrøk. Vi finner bla en tropisk avdeling med slanger og krokodiller og fiskeslag som ikke naturlig hører hjemme i våre farvann. 

Også er det en egen avdeling for pingviner. Pingvinene er fantastiske fugler som naturlig hører hjemme i Antarktisk,  rundt sydpolen, men som altså ser ut til å trives veldig bra i det miljøet akvariet har klart å skape for dem på Vestlandet. Det å se og høre om pingvinene er utrolig spennende.  

Høydepunktet er nok likevel matingen og presentasjon av sjøløvene. Dette er svært lærevillige dyr som elsker å vise frem sine kunster for publikum.  

Det er ingen problem å bruke hele dagen på akvariet, men med litt planlegging kan man se det aller meste på ca 3 timer. Barn elsker akvariet. Jeg var der nylig med mitt barnebarn på bare 15 måneder. Hun storkoste seg, og ville ikke gå hjem.

Selvsagt må en tilpasse besøket. Her er veldig mye å se. Her er mer enn nok for mange dager, for både barn og voksne.

Noen gode råd kan være greit å ta med seg som forberedelse til besøket:

  • Et dagsbesøk på akvariet koster  kr. 230 for voksne og kr. 170 for barn fra 3-15 år.  Er dere en familie kan dere få familierabatt. Det er også rabatt å få med Bergenskortet. Billetter kan kjøpes på nettsiden.
  • Det er lurt å sjekke tidene for mating før dere kommer. Under matingen fortelles det om dyrene og deres liv. Det er et høydepunkt. 
  • En liten kafe gir mulighet for å få med seg en varm lunsje. Her serveres god mat.  Det er viktig å legge inn en god matpause. Da fordøyes sterke inntrykk og opplevelser. 
  • Det er et eget parkeringshus for besøkende på akvariet, men det er også mulighet for å ta den meget sjarmerende ”passasjerbåten” Beffen fra fisketorget.
  • På varme sommerdager kan det være svært mye folk innom. Da må en legge inn mer tid.
  • Har du tid til å se noen av filmene som vises i Kinosalen, så gjør det. Noen av filmene er tilpasset barn, men ikke alle. Det finnes et eget program for disse filmene.
  • For tiden er det en egen utstilling om plast i havet. Det gir masse tankevekkende informasjon om ting du kanskje ikke ante noe om. Ta deg tid til å få det med deg.

For å ta turen fra Riplegården kan du reise med buss. Planlegg din reise her.